thuisonderwijsfilosofieën

Thuisonderwijs kan op allerlei manieren. Natuurlijk gaat het in ieder gezin weer anders toe, maar er zijn ook bepaalde stromingen en filosofieën in terug te vinden.

Op deze pagina kun je een paar links vinden naar overzichten van verschillende thuisonderwijsfilosofieën en wat informatie over natural learning, de manier waarop wij zelf werken. En misschien ga ik in de toekomst ook wat schrijven over andere thuisonderwijsfilosofieën.

 

Hier vind je een overzicht van de verschillende thuisonderwijsfilosofieën

 

Natural Learning / Unschooling

Natural Learning gaat uit van de natuurlijke leerbehoefte van een kind. Dit betekent dat een kind zoveel mogelijk zelf bepaalt wat het leert, wanneer en hoe. Ouders hebben hierbij een faciliterende en ondersteunende rol.

Voor ons werkt dit heerlijk ontspannen: we volgen gewoon ons eigen gevoel en leggen onszelf geen verplichtingen op. Bovendien gaat het leren eigenlijk vanzelf als je bezig bent met iets waar je op dat moment echt belangstelling voor hebt.

Als je op deze manier wilt werken is het belangrijk om vertrouwen te hebben in het natuurlijke leerproces van je kind en om op een open manier betrokken te zijn bij wat je kind bezighoudt.

Op deze sites kun je hier meer over lezen:

 

Latin-centered Curriculum (LCC)

In het Latin-centered Curriculum staan de klassieken centraal.

 

 

terug naar 'Meer weten over thuisonderwijs?'

terug naar startpagina Thuisonderwijs