Gezichten, mensen, karikaturen

Vincent houdt veel van tekenen. En als hij tekent, zijn het meestal gezichten. Ook als hij zomaar met een paar lijnen begint, ontstaat er meestal wel iets van een gezicht, of op z'n minst een paar ogen. Zoals bijvoorbeeld bij deze mandala:

Vincent heeft blaadjes vol met allerlei krabbeltjes van gezichten. Hij probeert dan allerlei gezichtsuitdrukkingen uit. Een paar maanden geleden tekende hij vooral gekke figuurtjes, en die keken dan vaak erg boos of gemeen. Of juist lekker overdreven vrolijk. De laatste tijd tekent hij ook meer 'echte' mensen. (of, nou ja, iets wat erop lijkt ...)

 

 

Ook van brooddeeg, klei of Fischer TIP's maakt hij graag dit soort gezichten/figuren:

Een aantal brooddeeggezichten, gemaakt tijdens een Levenderwijsactiviteit. De meest rechtse foto is helaas niet zo scherp, maar we vonden 'm toch wel èrg leuk!

 

Hier twee kleigezichtjes, ook van een Levenderwijsactiviteit.

 

En een aantal knutsels met Fischer TIPs.

De inspiratie hiervoor haalt hij overal vandaan. Hij kijkt naar mensen op straat, familie, bekenden, foto's in de krant, enz. Zo speelt hij met de trekken die passen bij een bepaalde gezichtsuitdrukking, of een bepaalde leeftijd. En dan mag Vincent graag wat overdrijven, of er iets grappigs van maken ...

Wie meer wil weten van Vincents tekenkunsten, kan ook eens kijken naar zijn stripverhaal: De Schatkaart.

 

overzicht verhalen over ons thuisonderwijs

start thuisonderwijspagina's